meer over mij

Als bruidsfotograaf en lifestylefotograaf uit Brabant leg ik op een warme, liefdevolle en ongedwongen manier jouw dierbaarste momenten vast voor altijd.

Hi, ik ben Nancy

Ontdek mijn aanbod

Bruiloften

tips & inspiratie

gezinnen

zwangerschap

newborn

Bruiloft tips

Meer blogs:

5 belangrijke vragen om jouw perfecte Brabantse bruiloft te plannen

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Het plannen van je droombruiloft in Noord-Brabant kan zowel spannend als overweldigend zijn. Als bruidsfotograaf heb ik al heel wat prachtige bruiloften mogen vastleggen en ik weet dat een goede voorbereiding heel belangrijk is. Hier zijn vijf belangrijke vragen die je jezelf moet stellen om ervoor te zorgen dat jouw dag perfect verloopt.

1. Wat is het budget?

Laten we eerlijk zijn, geld is een grote factor bij het plannen van een bruiloft. Voordat je jezelf verliest in Pinterest-pinnen en droomlocaties, is het belangrijk om een duidelijk budget vast te stellen. Bespreek met je partner hoeveel jullie willen en kunnen uitgeven. Vergeet niet om ruimte te laten voor onverwachte uitgaven (en ja die zijn er!). Het is beter om nu wat realistischer te zijn dan later voor verrassingen te staan.

2. Welke sfeer willen we creëren?

Wil je een chique huwelijk in een kasteel, een intieme boho bruiloft in een Brabantse schuur of wil je trouwen in je eigen achtertuin? De sfeer die je wilt neerzetten bepaalt veel van je keuzes, van de locatie tot de decoratie en zelfs de muziek. Denk na over wat voor jullie als koppel belangrijk is. Maak een moodboard of verzamel inspiratie om een duidelijk beeld te krijgen van de stijl die je graag wilt. Dit maakt het gemakkelijker om keuzes te maken passend bij jullie style.

3. Wat vinden wij belangrijk?

Iedere bruiloft is uniek, en wat voor de één belangrijk is, is voor de ander minder van belang. Maak een lijst van wat voor jullie het meest belangrijk is. Is het een geweldige fotograaf (hint hint), een toffe locatie, of heerlijk bourgondisch dineren? Door deze punten duidelijk te hebben voor jezelf, is het makkelijker om beslissingen te nemen en je budget daarop af te stemmen.

4. Wat willen we absoluut niet en hoe voorkomen we dat?

Iedereen heeft wel iets wat je echt vreselijk vindt als ze aan hun bruiloft denken. Misschien is het een lange, saaie ceremonie (tip: vraag een babs of ceremoniespreker die een tof persoonlijk verhaal vertelt), wat dacht je van ome Bert die dronken de microfoon pakt om nog maar niks te zeggen over die bekende ‘stukjes’ tijdens het avondfeest waarna de boel maar weer moeilijk op gang komt. Bespreek met je partner wat jullie absoluut niet willen en bedenk hoe je dit kunt voorkomen. Bijvoorbeeld, een goed doorgesproken draaiboek met je ceremoniemeester kan al veel ellende voorkomen. En die bekende bruilofttradities? Je hoeft ze niet te doen! Misschien willen jullie helemaal geen bruidsmeisjes, wil je je boeket helemaal niet de lucht in zwieren of krijg je de kriebels van een openingsdans? Wees niet bang om dingen anders te doen en maak keuzes die bij jullie passen. Het is immers jullie dag!

Emotionele foto's tijdens de ceremonie

5. Wie willen we uitnodigen?

Het maken van een gastenlijst is misschien wel één van de moeilijkste taken. Begin met het maken van lijst van iedereen wie je zou willen uitnodigen en neem deze lijst door met je partner. Houdt daarbij ook rekening met je trouwlocatie (zit er een maximum op voor het aantal gasten) en je budget. Vergeet niet dat het jouw dag is, en dat je hier je meest dierbare mensen bij wil hebben, waarbij jullie je op je gemak voelen en die er voor jullie echt toe doen. Bekijk ook eens mijn blog “Hoe maak ik nu die gastenlijst” met tips je hier doorheen te loodsen.

Bij het plannen van je droombruiloft en Noord-Brabant komt veel kijken, maar met het stellen van deze 5 vragen aan jezelf heb je goed uitgangspunt om het plannen te starten. Vergeet niet om tijdens het plannen al te genieten van de voorpret! Enne, als je op zoek bent naar een bruidsfotograaf die al die mooie momenten vastlegt, dan sta ik voor je klaar!

Happy planning!

Boek nu je plekje voor                             

2024